Archief 2020-2021

Archief 2020-2021

Massembre in video

Caroline stuurde dit bericht:
Nu de coronacijfers terug de verkeerde kant opgaan en daardoor al onze activiteiten zijn afgelast heb ik  wat tijd gehad om de film van ons weekend in Massembre af te werken.
Deze herinneringen kunnen ze ons alvast niet meer afnemen.  Geniet ervan !
Het filmpje staat op de video-pagina

 

Fotoverslag door Martine

Verslag van de donderdagse wandeling, dinsdagse Corona-wandeling en Samen Lekker Eten.

GUM

nov. 2021 Linda,
Vrijdag 26/11, bezoek met gids aan het universitair wetenschapsmuseum in Gent: het GUM.
Het was een museum dag vandaag: buiten ijskoude wind en striemende regen. In het museum ontdekten we een schat van meer dan 4000 wetenschappelijke museumstukken. Een gids duidde de bedoeling van het museum: we kropen in het hoofd van de wetenschapper en probeerden zijn passie te begrijpen. Een reis door de tijd: ontdekkingen, uitvindingen, proeven, tests, … de passie van de wetenschapper ontbrak hier niet. We plannen een nieuw bezoek, want je kan hier gerust een dagje doorbrengen!

Eedje Anseele in Gent

nov. 2021 Martine,
Met Okra een wandeling door Eedje Anseele’s leven in Gent.
Onze gids Dany Hendrickx kruipt in de huid van vadertje Anseele de pionier van de socialistische beweging en volgt een parcours langs de belangrijkste Anseeleplaatsen in Gent. Hij vertelt boeiend en met humor over de historische momenten en gebeurtenissen van Eedje Anseele  in Gent.

Het Heidebos, Moerbeke

nov. 2021 Martine,
Okra Oude Bareel wandeling met prachtige herfstkleuren en paddestoelen spotten in het Heidebos te Moerbeke.  Een samenwerking met Nordic Walking.

Daguitstap Oostende en Ensor

nov. 2021 Patrick,
Slecht weer werd voorspeld maar gelukkig geen regen aan de kust, de paraplu’s bleven dicht.  De reis ging per trein naar Brugge en verder met een luxe-autocar naar Oostende. Linda stond ons op te wachten en begeleidde ons tijdens de uitstap.  Met een wandeling langs de jachthaven en het rode, omstreden kunstwerk van Arne Quinze wandelden we naar het recent vernieuwde James Ensor museum.  Onderweg gaf Eddy een kort overzicht van de kunststromingen die leiden tot het symbolisme van Ensor.
In het belevingsmuseum is er een kleine maar mooie tentoonstelling “Raveel ontmoet Ensor” waarin beide meesters zich typeren als sterke persoonlijkheden en als “Einzelgänger”.  Verder gaat het naar het James Ensorhuis waar Ensor tot aan zijn dood in 1949 leefde en werkte. Zijn inmiddels onbetaalbare werken hangen in de meest prestigieuze musea. Het Ensorhuis brengt je terug in de tijd van de 1ste helft van de vorige eeuw.
Na het Ensor museum reden we met kusttram naar Vayamundo voor een lekkere lunch en daarna een groet aan het graf van Ensor in de omgeving van de Onze Lieve Vrouw ter Duinenkerk te Mariakerke (Oostende).
Het zonnige weer overtuigde menigeen om te voet te terug te keren naar Oostende station, uiteraard werd er tijdens die wandeling gepauzeerd met een koffietje, … .

Een mooie, leerrijke en ontspannende dag, klik op de foto voor het beeldverslag door Martine.

Lekker SAMEN eten met Okra Oude Bareel

okt. 2021 Patrick,
Lekker en gezellig samen middagmalen, een nieuw initiatief van Okra Oude Bareel. Deze keer in het restaurant “Parnassus”, in de voormalige Franciscanenkerk in hartje Gent.
Meer info over dit sociaal restaurant op deze website: Parnassus

Daguitstap Lier

okt. 2021 Martine,
Met Okra Daguitstap naar Lier, de poort tot de Kempen aan de samenvloeiing van de grote en de kleine Nete.
Onder de begeleiding van Linda bezoeken wij de Zimmertoren en het Begijnhof, nemen we de boot met gids op de Nete, maken we kennis met de Schapenkoppen, bewonderen wij het stadhuis en de toren van de St.Gummariskerk en wij sluiten de geslaagde dag af met een lekkere schapenkoppenpraline ons aangeboden door Bert.

Massembre

okt. 2021 Linda,
1-2-3 oktober : weekend Massembre
Het wordt stilaan een traditie: met 38 waren we in Massembre. Bart en Anita zorgden ervoor dat we ons niet verveelden. Bij aankomst op vrijdag was er een fotozoektocht om het 200 ha groot domein te verkennen. Zaterdag bezochten we een aantal van de mooiste dorpen van Wallonië en picknickten we onderweg. Zondag gingen de sluizen open, maar tussen de druppels door gingen 2 groepen toch op stap. De ene groep verkende het dorpje Heer en de andere ging de bossen in om het voederen in het dierenpark mee te maken. De momenten van vriendschap waren helend. Wàt een ploeg vormt Trefpunt Oude Bareel. Noteer alvast het 1ste weekend van mei 2022, want dan trekken we er weer op uit.

Muziekbos, Ronse

sept. 2021 Linda,
Woensdag 29 september: dagwandeling naar het Muziekbos – Ronse.
Ze hadden ons gewaarschuwd! Regenbuien, hagel, windstoten, dalende temperaturen,…   En het werd een zonnige dag met heerlijke temperaturen en amper wind! Met een klein groepje gingen we de uitdaging aan om samen 14 km te stappen, op en af door onze Vlaamse Ardennen. Dwars door het Muziekbos tot net over de taalgrens naar  het heksendorpje Ellezelles. Bart, onze ervaren gids,  wees ons de weg.  Een prachtige wandeling met schitterende vergezichten,  de natuur op zijn best, aangenaam gezelschap. We eindigden met een heerlijk ijsje en een lekker streekbiertje op een terras. Toen brak het onweer los…  Een bijzonder geslaagde dag!

Leysin, Zwitserland

sept. 2021 Linda,
Okra Reizen : 10-daagse naar Leysin – Zwitserland – 25 augustus – 3 september.
Na een warme oproep in onze nieuwsbrief, waagden zo’n 12 leden van Okra Oude Bareel het om met Okra Reizen op 25 september naar Leysin in Zwitserland te vertrekken. 10 dagen waren we samen in het prachtig gesitueerde Intersoc-hotel. 75 mensen van overal in Oost-Vlaanderen hadden zich ingeschreven. Met 2 bussen en 4 reisbegeleiders, waaronder Linda van ons trefpunt Oude Bareel. Bijna elke dag was een uitstap gepland. Montreux, Lausanne, Vivey, Aigle, de Berneuse, Gruyère, … We bezochten kastelen, proefden van de heerlijke chocolade Cailler, namen de bergcabines naar het ronddraaiend restaurant. De sfeer was warm en vriendschappelijk, het weer was zonnig. Vraag het aan zij die er bij waren en zij zullen het beamen: het was een schitterende reis en vraagt naar meer! Wie gaat volgend jaar mee?

Fleuramour, Alden Biesen

sept. 2021 Martine,
Met Okra naar Fleuramour, A CASTLE DESERVES ART, de mooiste bloemencreaties te bewonderen in het domein en het kasteel van Alden Biesen

Portaal van Vlaanderen

sept. 2021 Hilde,
Uitstap naar Terneuzen en bezoek aan de werf van de nieuwe sluis.
Iedereen was het erover eens: het was een prachtige, leerrijke en goed georganiseerde gezellige en geslaagde dag. Al van ‘s morgens vroeg waren we op weg en was het zeer mistig, maar tegen de middag was het bijna allemaal opgetrokken en konden we genieten van een stralende zon voor de rest van de dag.
De bezoeken gebeurden in 2 groepen.
Groep 1 begon met een ontvangst in het PORTAAL VAN VLAANDEREN.  We kregen allemaal een heerlijk tasje koffie met  Zeeuwse  Boluskoeken.  Daarna kregen wij een gedetailleerde uiteenzetting van CEO Eric MARTEIJN. Met humor en veel kennis van zaken kregen we uitleg over de organisatie, de planning , en de samenwerking B-NL. Tegen 11 uur zijn we dan met het treintje naar de werf vertrokken. We werden vergezeld door een gids die vanop een panoramisch platform uitleg gaf en ons ook meenam naar de bunker onder de ophaalbrug. Toevallig werd de brug gedraaid en waren we getuige de spectaculaire constructie. Er was heel wat animatie en een hels lawaai.  Maar eind goed alles goed en we keerden op tijd terug naar het PORTAAL.
De middag eindigde met een leuke wandeling langs de Schelde naar de Brasserie Westbeer. Jacques gaf onderweg een korte uitleg over het historisch belang van het kanaal voor de ontwikkeling van de stad Gent.  In het restaurant genoten van het prachtig uitzicht en van de zeer verzorgde en vriendelijke bediening van onze smakelijke lunch.
Nadien wandelden we nogmaals terug naar het Portaal via de binnenstad van Terneuzen.
Groep 2 was later toegekomen en startte onmiddellijk met de wandeling naar de brasserie  Westbeer. Zij genoten van het heerlijke weer en van de deskundige uitleg van Dirk Vernaeve. Na de terugkomst aan het Portaal namen ook zij het treintje voor het bezoek aan de werf.   Achteraf was het genieten van een taske koffie met Zeeuwse Boluskoeken.
Ten slotte kwamen groep 1 en 2 terug samen om nog eventjes te nagenieten van de avondzon.
Door de goede organisatie van die dag hebben we allemaal genoten van dit bezoek. Het goede weer, de deskundige uitleg en het werfbezoek en een gezellige lunch,  voilà en meer is er niet nodig voor een geslaagde Okra uitstap.

Kathedralen van de Industrie

sept. 2021 Martine,
Museumbezoek Kathedralen van de Industrie.

Fotograaf Alexander Dumarey duikt in de fotocollectie van de Industriemuseum en herfotografeert de Gentse textielfabrieken van weleer. Zwart wit van toen schittert in de fototentoonstelling zij aan zij met kleur van nu.

Vallei van de Oude Kale

sept. 2021 Martine,
Wandeling met Okra naar de Vallei van de Oude Kale een natuurparel van het Meetjesland met zijn hooilanden, knotwilgen en broekbossen. Wij praten na in de prachtige tuin café van t’ Wegeltje waarbij ontmoeten centraal staat.

Klik op de foto voor de digitale fotoalbum.

Wandeling Makegemse bossen, Munte

aug. 2021 Martine,
Met Okra op stap naar de Makegemse bossen in Munte, deze bossen vormen een ware en unieke hotspot van biologische diversiteit, een lappendeken van waardevolle bosgebieden, akkers en weiden.
Het werd een drassige tocht maar de weergoden waren ons toch gunstig gezind.

 

Papegaaiwijk, geschiedens Gentse Floraliën

juli 2021 Hilde,
Wat was het een mooie zonnige zomernamiddag. Iedereen was op tijd op de afspraak en zodoende kon onze gids aan zijn inleiding beginnen. Verschillende keren heeft hij gealludeerd op zijn langdradigheid en eenmaal hij aan het praten was kon niets meer hem doen stoppen. En maar goed ook, want het is een zeer leerzame en verrassende namiddag geworden.
Bij de inleiding waren we al zeer geboeid.  Want wat had de Coupure nu met de Gentse Floraliën te maken? Wel, een groot deel van de heerlijkheid Ekkergem, tussen de Holstraat en Einde Were werd tot in de jaren 1840 “den Acker” genoemd. Men zag er slechts landbouwgronden, moestuinen, boomgaarden en molens. Er waren verschillende kleine hofsteden en het werd voor de Gentse burgerij een geliefkoosd wandeloord. Vooral na de aanleg van de Coupure was dit bij de Gentenaars geliefd voor de gezonde lucht en werd het ook bekend in het buitenland.
In het jaar 1804 wordt bij de stad Gent een bouwaanvraag ingediend voor de herberg “Frascati”. Er worden in zijn afspanning geregeld openbare verkopingen van fruitbomen en Engelse gewassen georganiseerd. Er worden verder ook acacia’s, sparren, hulst, laurierbomen, rhododendrons en rozen aangeboden. Het is uit dit publiek, van plantenliefhebbers en -kwekers, dat het idee zal ontstaan om een vereniging te stichten.
En zo zal op 6 februari 1809, op de feestdag van de heilige Dorothea, in de zaal van het hof “Frascati” de eerste wintertentoonstelling plaatsvinden.  Ook de algemene vergaderingen zullen er plaatsvinden. En dit was dus het prille begin van de Gentse Floralien.
Maar de Frascati wordt al vlug te klein. Cornelis, de eigenaar van Frascati, opent op 6 Januari 1811 in de Holstraat zijn nieuwe herberg ‘Le Jardin Botanique.  Verschillende tentoonstellingen worden er gehouden maar in 1813 dient Cornelis Lanckman opnieuw een verzoekschrift in voor het optrekken van een gebouw naast zijn herberg in de Holstraat. Dit gebouw doet dienst als bibliotheek van de maatschappij. Ook de vergaderingen vinden er plaats.
Door het ongunstige politieke klimaat, door toedoen van Napoleon, kan de wintertentoonstelling van 1814 niet doorgaan.
In 1815 komt Willem I aan het bewind. De koning der Nederlanden wordt de beschermheer van de vereniging die voortaan de titel “Koninklijk” mag voeren.
In 1827 is het aantal planten gestegen naar 884. Het zal de laatste tentoonstelling zijn bij Cornelis in de Holstraat en in het najaar van 1827 vestigt de Maatschappij zich in het stadhuis van Gent, ook haar bibliotheek wordt er gevestigd.
De geschiedenis van de Gentse Floraliën wordt gekenmerkt door een voortdurende zoektocht naar een steeds groter wordende locatie om het steeds toenemende aantal bloemen en planten te kunnen blijven tentoonstellen.
Ondertussen komen we, na nog enkele stopplaatsen, aan het Casinoplein. Het plein dat een centrale plaats inneemt in de Papegaaiwijk, herinnert aan het grootste gebouw van destijds. Louis Roelandt, stadsarchitect, ontwierp een neoclassicistisch gebouw dat voldeed aan de verwachtingen van de opdrachtgevers. De plechtige eerstesteenlegging vond plaats op 2 juni 1835. De inhuldiging vond plaats op 15 augustus 1836. De Gentenaars hadden al lang een eigen naam bedacht: “Casino” en zo zou het verder blijven heten.
In de lente van 1837 werd er de eerste bloemententoonstelling georganiseerd met niet minder dan 5273 planten. Het werd een ongekend succes.
De wintertentoonstelling van 1839 werd een speciale editie voor het 30-jarig bestaan van deze bloemententoonstelling. Het kreeg een internationaal karakter door de aanwezigheid van buitenlandse juryleden uit Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Letland.
Door deze grote bijval werd van toen af besloten de Gentse Floraliën om de 5 jaar te organiseren, zoals we dat nu nog kennen.De jubileumeditie van 1908, zou meteen de laatste worden die doorging in het Casino.
In 1913 kreeg de Floralien een nieuw onderkomen in het Gentse Citadelpark.
Ondertussen neemt onze gids ons mee naar de oude site van het Casino binnen de muren van de veeartsenijschool, die nu al meer dan 20 jaar staat te verkommeren.  Het was een hele ontdekking voor ons om te weten dat hier het allereerste Casino gestaan heeft.We wandelen daarna verder via de Krommen Elleboog langs het huis van Ambroise Verschaffelt, waar een marmeren plaat verwijst naar zijn naam. Het sierteeltbedrijf van Verschaffelt genoot groot aanzien omwille van zijn omvang en zijn reputatie op het vlak van de teelt en de introductie van nieuwe, ongekende sierplanten.  Zijn link met de Gentse Floraliën werd alom geprezen. Nog eens 500 m verder om de hoek, is het tijd om onze dorst te lessen en daarna huiswaarts te keren.
Wij willen toch nog een speciale dank betuigen aan onze gids, Joseph De Wael, die ons met zijn enthousiasme en kennis een heel aangename namiddag bezorgd heeft.
Klik op de foto voor het beeldverslag door Patrick.

Design Museum, Gent

juli 2021 Martine,
Met Okra Oude Bareel op bezoek naar het steeds verrassende  Design Museum met 2 markante tentoonstellingen:
– Expo Home Stories:
  Interieurs tonen designtrends en historische doorbraken in de  afgelopen 100 jaar.
– Expo Het Bureau:
  De evolutie van het schrijftafel.

 

Seven Senses Tour

juni 2021 Bert,
Het leek er even op dat de weergoden ons niet gunstig zouden zijn maar met de regen viel het al bij al mee. We waren met 38 gegadigden voor de Seven Sences tour een beleving waarbij al onze zintuigen werden aangesproken dit in de nadagen van het Van Eyckjaar. We starten aan het St.Baafsplein om dan door te stoten naar de Achtersikkel zo naar de Hoogpoort naar het graffitistraatje, Vrijdagmarkt, Kraanlei zo naar onze boot aan het Dreupelkot onder de deskundige leiding van onze gids die ons wegwijs maakte in wat leuke weetjes over de stad. Op de boot werden we verwelkomd met een leuk biertje speciaal gebrouwen voor het Van Eyckjaar dit om onze smaak te testen. De boottocht was een streling voor het oog, Gent bekijken vanaf een boot het is een speciale ervaring, met als orgelpunt de tunnel aan het einde waarbij we nog eens geconfronteerd werden met de magische schilder Jan Van Eyck dit werd op applaus onthaald. Op het einde werd onze reuk nog eens aangewakkerd door te ruiken aan de geur van God en een kruidenparfum.  Met een kruidenkoekje op het eind gekregen van de gids eindigde de dag met een drankje in het Vosken aan het St.Baafsplein. Geniet maar even mee.


Een impressie door Bert en Linda. Klik op de foto.
NIEUW: nu ook met video.
Klik hier voor de video’s van Bert.

Wandeling Waterfront

juni 2021 Hilde,
Het was snikheet die dag. Toch was iedereen blij en goedgezind want dit was één van de eerste buitenactiviteiten nu dat de coronacrisis aan het wegebben is.
En de ontdekkingen aan het Waterfront waren er zeker, in het veelvoudig zelfs.
Samenkomst voor het Stapelhuis waar we, in de schaduw van dit geklasseerd gebouw, door Bart Vandendriessche een beetje uitleg kregen over hoe de namiddag eruit zou zien. Daarna gaf Dirk Vernaeve een korte historische introductie en verdeelden we ons in 4 groepen. Anita en Linda Feys namen ook elk een groepje onder hun vleugels.
Drie groepen vertrokken via de Bataviabrug. De anderen volgden Dirk die ons met veel plezier en kennis van zaken uitleg gaf. Wij zijn eerst rond het Stapelhuis gewandeld om daarna ook via de Bataviabrug links richting Houtdok te stappen.
Ondertussen was Dirk niet te stoppen en kregen we uitleg over al de gebouwen, al de kranen etc.  Dirk is tijdens zijn loopbaan ook 2 jaar havenmeester geweest en weet er dus alles van. Ook de geschiedenis van de scheepvaart in Gent en sappige anekdotes kwamen aan bod.
Maar ook heeft hij de toekomstvisie uitgelegd. Er zijn al heel wat residentiële en recreatieve gebouwen gezet maar tegen 2024 zou het er al allemaal veel beter moeten uitzien.
We gaan verder via het Houtdok waar nu iedereen, ondanks verbod, komt zwemmen. Er zouden plannen zijn om er een zwembad aan te leggen. We wandelen rond heel het Houtdok richting shoppingcenter Dok Noord. We gaan nog even langs de graffiti muren van de zandsilo’s. Heel apart.
Het wordt tijd om wat te gaan drinken. We komen allemaal samen op de binnenplaats van het shoppingcenter.  Bij een deugddoend pintje praten we nog wat na en genieten van het samenzijn.
Het was een zeer warme maar geslaagde en aparte rondleiding. Met dank aan de organisatoren en Dirk Vernave voor zijn enthousiaste rondleiding.
Klik op de foto voor het beeldverslag door Bert.

Wandelingen Kalkense Meersen en Tussen Moervaart / Zuidlede

Okra Oude Bareel start de activiteiten terug op met natuurwandelingen.
Mooie foto-impressies door  An en Martine. Klik op de foto voor de albums.


Opnieuw activiteiten!

Okra Oude Bareel start de activiteiten terug op. Weliswaar een voorzichtig begin en met de geldende Corona-maatregelen, het kan alleen maar beter worden.  Je leest er alles over in de nieuwsbrief en ook de agenda wordt stipt bijgewerkt.

Vaccinatiecentrum Gent

In Gent is in Hal 2 van Flanders Expo de vaccinatie gestart tegen corona. Elke Gentenaar zal een uitnodiging krijgen om er zich te laten vaccineren. Mogelijk roept dat enkele vragen bij je op. Hoe moet ik me registreren? Wat breng ik mee naar het Vaccinatiecentrum Gent? En hoe geraak ik er? In deze video leggen we je het volledige proces uit, van uitnodiging en registratie tot prik en nazorg.
Meer informatie over vaccinatie op www.stad.gent/vaccinatie

Okra heeft een Europese EESC prijs voor burgersolidariteit gewonnen met de uitzonderlijke bijdrage aan de aanpak van COVID-19 en de rampzalige gevolgen ervan. Meer info via deze link:  Okra wint

30/12/20. Patrick, webbeheer

Wekelijkse wandeling

okt 2020

Voor meer info zie kalender.

Klik op de foto voor het beeldverslag van de 4,5 km ochtend herfstwandeling in een kleine groep. Mooie foto’s van de prachtige kleuren, zwammen en paddenstoelen te Destelbergen.

Nordic Walking

okt 2020, Hilde
Afspraak die dag aan de Bareldonkkapel in Overmere. Het is prachtig zonnig weer en iedereen heeft wel eens zin om een mooie wandeling te doen in de natuur. We zijn maar met een kleine groep van 7 personen wat het toch wel wat makkelijker maakt in deze zware coronatijden.
We gaan in een kring staan en doen eerst wat rek- en strekoefeningen en wat opwarming. Jacques geeft ons ook wat uitleg over de Bareldonkkapel waarvan de eerste sporen dateren uit de 14de eeuw. Deze kapel is toegewijd aan O.L.Vrouw van 7 smarten. Waarvoor Jacques ons nog eens op de rooster legt, maar waar we hem nog glansrijk van woord kunnen dienen, tot onze eigen verwondering.
Daarna trekken we de natuur in. Door bossen en velden genieten we allemaal van deze herfstdag. Met de zon in de rug wandelen we 2 uur in dit prachtige herfstweer langs paadjes en mooie veldwegen. Langs een prachtige laan en open velden komen we weer aan de Calvarieberg uit.
Enkele dames onder ons hebben een zeer grondige kennis over de bloemen en planten wat het voor de leek natuurlijk dubbel zo aangenaam maakt. Zo werden we gewezen op een wilde orchidee en ook op de verschillende mooie paddenstoelen, waaronder de reuze tondelpaddenstoel en nog vele anderen.
Na deze prachtige namiddagwandeling hebben we nog allemaal genoten van een tasje koffie die Jacques uit zijn koffer toverde. Het was een gezellige afsluiting van een geslaagde herfstwandeling.
De Nordic Walking gaat nog verder door.  Voor info raadpleeg de kalender.
Klik op de foto voor het beeldverslag.

Uitstap Het Zwin

okt 2020, Hilde
Regen! Regen! Regen!   Een echte kletsnatte dag was het op 1 oktober, bij ons bezoek aan het natuurpark het ZWIN.
Reeds van ‘s morgens vroeg bij ons vertrek regende het pijpenstelen, en zo ging het de hele dag door, met af een toe een klein beetje minder harde regen.
Maar nu genoeg over het weer geleuterd, daarbij “Nie pleuje “ was de boodschap.
Bij aankomst in het ZWIN werden wij onmiddellijk welkom geheten door Linda Feys, eveneens de organisator van deze prachtige uitstap, waarvoor onze dank. Aan het onthaal kregen we een praktische uitleg over de dagindeling.  Een bezoek aan de tentoonstelling en de mooie fototentoonstelling inbegrepen.
We verdeelden ons in drie groepen en begonnen onmiddellijk aan een wandeling rond het Park.
Ondanks de regen waren de verschillende hutten, waar je uitleg kon krijgen, toch bemand.  In de eerste hut werden de vogels geringd.  Omdat het Zwin een hot spot is voor trekkende vogels is dit voor de wetenschappers een belangrijke gebeurtenis.  We kregen te zien hoe handig dit allemaal gebeurt.     Een beetje verder in de volgende hut kregen we een microscopische vergroting van de kleinste waterdiertjes te zien.
Je kan het park natuurlijk het hele jaar door bezoeken want er zijn toch altijd dieren en planten te ontdekken die de moeite waard zijn.
Na een klein uurtje was het tijd voor de lunch in de Shelter. Alles coronaproof.
Na de middag hebben we afspraak met de gids die ons door het Zwin Natuurpark leidde.  En ondanks de aanhoudende regen hebben sommigen onder ons dit 2 uur durende bezoek tot een goed einde gebracht.
Nog even opwarmen in de cafetaria bij een tasje koffie en iedereen kon tevreden naar huis.
Klik op de foto voor het beeldverslag.

Wandeling Vinderhoutse bossen

okt 2020, Martine
Wandelen met Okra Oude Bareel in de Vinderhoutse bossen, een nieuwe natuurparel in Vlaanderen, we wandelen verder in het natuurgebied Durmmeersen met zijn 2 pony’s en 4 schapen die zorgen voor een natuurlijke begrazing.

Massembre

De jaarlijkse vakantie in Massembre is dan toch, met “corona” vertraging, kunnen doorgaan.  Je vindt een uitgebreid verslag in de fotoalbums, klik op foto hiernaast.  Dankjewel aan Bert, Brigitte, Isabelle en Willy voor het doorsturen van foto’s.

Stadsbezoek Kortrijk

22/9/2020, Martine
Met Okra Oude Bareel kunnen genieten van een dagje Kortrijk, schitterend georganiseerd door Linda, waarvoor onze dank.
Kortrijk een stad aan de Leie met zijn rijke geschiedenis met historische en moderne gebouwen. 
Klik op de foto voor het beeldverslag.
Nieuw: nu ook met video, gemaakt door Caroline

Villa Emma

3/9/2020, Martine
Vandaag met prachtig weer kunnen genieten in de mooie tuin van Villa Emma – Sint-Amandsberg.
Een gegidste rondleiding met info en verhalen in teken van planten in de tuin die ook op het retabel van het Lam Gods is geschilderd.
Na de rondleiding was er koffie en taart, ook de taart had een connectie met Van Eyck.

Klik op de foto voor het beeldverslag.

Nieuwsflits 11 aug.

Eddy
Beste leden,
We hopen dat het met jullie en je familie goed gaat.
Begin deze maand hebben we vrij vlug onze activiteiten geschorst. Dit na de alarmerende berichten van het terug pieken van de Corona infecties. We blijven bezorgd als risicogroep.
Vandaag dinsdag 11/8 heeft het kernteam zich gebogen over de verdere organisatie van onze activiteiten. We blijven bij de schorsing van alle activiteiten deze maand. Volgende week dinsdag zal het team vergaderen en de planning voor september bekijken.

 

Weekend Massembre 18 – 20 september
Deze morgen werd besloten onze leden te bevragen over de deelname aan het weekend Massembre. Het weekend annuleren dient immers een maand op voorhand te gebeuren. Bart en Anita blijven bereid ons te begeleiden en zullen ondertussen ervaring hebben opgedaan door het begeleiden van twee groepen in de komende weken. Meer informatie over de Corona maatregelen in Massembre vind je via www.massembre.be.
Zij die willen meegaan vragen wij uitdrukkelijk ons per kerende voor vrijdagavond 14/8 hun interesse mede te delen via mail of telefoon (eddy.volckaert@gmail.com of 09 3559089 of 0475 239594).
Hou er rekening mee dat je best met eigen wagen rijdt, zo niet tracht iemand te vinden die je kan meenemen (met mondmaskers). Zij die bereid zijn iemand mee te nemen, gelieve dit ook te melden.
Meer informatie over de prijs en het programma werd reeds vroeger doorgegeven en zal worden herhaald in een volgende Nieuwsflits met de vraag voor definitieve inschrijving.

Vrijwilligers gevraagd.
In een mail die we ontvingen van Okra Midden Vlaanderen, wordt je aandacht gevraagd voor een aanbod dat ze kregen vanuit het UZ/UGent van de faculteit geneeskunde en gezondheidswetenschappen. Zij zoeken 50-plussers met knieartrose. Zij bieden een bepaalde gratis behandeling aan in het kader van hun onderzoek. Het is een win-win situatie. Wij helpen hun onderzoek vooruit en krijgen er een aangepaste behandeling voor terug.
Met deze link kan je hun folder vinden met meer informatie over hun onderzoek en wie je moet contacteren als je wil deelnemen.

Een actuele nabeschouwing… na bijna 5 maanden Corona
door ons lid Dirk Van Troos
Midden juni hoopte iedereen op een langzame uitdoving van het virus.
Net voor de schoolvakantie, iedereen had weer hoop, de besmettings- en andere opvolgings-cijfers bleven naar beneden gaan, weliswaar langzaam maar niet tot nul….
Onder politieke druk werden alle teugels vrij snel losgelaten, wat uiteindelijk een vervroegde 2de opflakkering veroorzaakte.
De verwachte opflakkering was ergens voorzien in het najaar, mis dus.
De onzekerheid van een finale oplossing en de voortdurende verplaatsing van de vaccin-datum geeft een ongemakkelijk gevoel van hopeloosheid en wanhoop.
Het terug aandraaien van het sociale isolement hakt er bij veel mensen heel diep in.
Vooral bij mensen uit minder begoede groepen die klein gehuisvest zijn, zonder werk zitten, oud zijn, alleenstaand…
Het is als lopen op een gespannen touw hoog in de lucht en voortdurend naar een juist evenwicht zoeken tussen het overdragen van het Corona-virus, het besmet raken door het virus, voorkomen om door corona ziek te wonen en de normale dagelijkse activiteiten, die er waren voor de Corona-pandemie uitbrak.
Het trager levensritme maakt het voor velen ondraaglijk, anderen meestal positieve creatievelingen slaan een nieuwe weg in door nieuwe nuttige activiteiten op te starten zoals nooit eerder gezien. Omzeggens iedereen dient een kleine, of grote by-pass te maken in zijn leven tengevolge van de wereldwijde COVID-19-pandemie.
Het is alsof de wereld wat trager rond zijn as draait, maar uiteraard draait de wereld gewoon door zoals nooit tevoren in het universum. Iets dichter bij in ons planetarium is het corona-gebeuren een evolutionair gebeuren als een ander, waar de mens uiteraard ook wel een hand zal in hebben…
Hopelijk is deze gebeurtenis een duidelijk signaal voor de mensheid, dat niets vanzelfsprekend is, en dat zekerheden vaak van korte duur zijn.
De hittegolf maakt het nog wat minder draaglijk. Hittegolven zijn we aan het gewoon worden en hebben wij allemaal aan onszelf te danken. Dit was reeds lang voorspeld door een clubje wetenschappers in 1980(Club van Rome). Ook dit is evolutie met alle voor en nadelen die daaruit voortvloeien. Dit maakt het leven niet alleen moeilijk maar tevens boeiend waarbij we telkens zullen herinnerd worden aan het feit dat er nog onzekerheden zijn in het leven, op deze wereld!
Maar de zon blijft verder schijnen , nu nog meer als tevoren…..en na zonneschijn komt regen.

Met vriendelijke groet en hou jullie fris en gezond,
Team Okra Oude Bareel

Lees minder

Lekker Actief! In uw kot 2!


Thibault stuurt ons van uit zijn kot een 2de reeks video’s.
Als je hier onder geen video’s ziet, gebruik dan deze link: playlist Thibault


De eerste beweeg video gaat over Yoga, in deze video ligt de nadruk op :
1. Het fysiek en lichamelijk ontspannen geraken door verschillende poses aan te houden en één te worden met de omgeving
2. Flexibiliteit in meerdere gewrichten verbeteren
3. Het overschakelen van borst naar buikademhaling

De tweede beweeg video gaat over aerobics waar de nadruk ligt op :
1. Via ritmische bewegingen, begeleid door discomuziek, de conditie prikkelen
2. De beweeg video bestaat uit 4 blokken van +/- 5 min. Waarvan de eerst 3 gericht zijn op conditie en de laatste op flexibiliteit/ cooling down.

Deze video’s maakt Thibault speciaal voor Okra Oude Bareel en het zou fijn zijn als jullie hem helpen met een feedback via deze link.

Nieuwsflits 24 juli

Eddy
Alle Okra trefpunten worden regelmatig op de hoogte gehouden van de Corona maatregelen. De instructies voor de Okra trefpunten zijn daar vaak wat strenger gezien de leeftijd van de leden. Hierna een uittreksel van de Nieuwsbrief die wij gisteren ontvingen.
Gezien de lokale diversiteit in de uitbraken zal de rol van de lokale overheden sterker worden, en kan dit aanleiding geven tot het uitvaardigen van bepaalde lokale verboden. We zullen dus ons programma en de maatregelen moeten afstemmen met de gemeentelijke verantwoordelijken.
OKRA nam doorheen deze crisis steeds haar verantwoordelijkheid op als voorbeeldige organisatie! Laat ons dit voorbeeldig gedrag blijven uitdragen in al onze activiteiten zodat we samen ook deze opflakkering bestrijden en met vertrouwen het najaar kunnen tegemoet zien.
De verhoogde aandacht voor de mondmaskers wordt verwerkt in de infofiches die Okra aanbiedt op www.okra.be.
Geniet van de Belgische zomer, en hou het veilig! “

Zondag 26 juli – Ontbijt en Design Museum Gent

  • Zij die inschreven voor deze activiteit worden om 8.50 uur verwacht in restaurant Madonna, Poel 7 in Gent.
  • Parkeren kan in de parking Sint-Michiels.
  • Mondmasker verplicht in het museum.

Dinsdag 28 juli – Wandeling ‘Ontdekkingen langs het waterfront’

Zij die zich inschreven, worden om 13.45 uur aan Dampoort Station verwacht.

Voor de Okra sportievelingen

In maart hebben we ons programma Lekker Actief spijtig genoeg moeten stopzetten.Vandaag kunnen wij u een aangepaste versie van 4 sessies aanbieden. Onze student Thibault zal ons gedurende deze activiteiten begeleiden.
Het programma ziet er als volgt uit:

vrijdag 31/07 dropping en fotozoektocht
op 7/08 aerobics
op 14/08 houdingsgymnastiek
op 21/08 Okra Oude Bareel Cup

Alle activiteiten vinden buiten plaats en in de buurt of op het Chiroterrein.
We verzamelen telkens om 9.30u aan het Parochiaal centrum en eindigen ook daar om 11.30. De sanitaire voorzieningen zijn beschikbaar en alles gebeurt volgens de huidige corona-voorschriften.
Inschrijven gebeurt na betaling van 5 euro (voor de 4 beurten) op onze rekening Okra Oude Bareel BE51 8906 3432 4962
Schrijf vlug in want er is ruime belangstelling.
Voor meer info: contacteer Jacques Braeckman, 
tel 0487204038 of jacques.braeckman@hotmail.com
Lees minder

Social Distance

Aquarel impressie door Dirk Vernaeve.  Kijk ook in het album

Corona verslag door Ton

Wie moest er niet om lachen toen we verleden jaar Chinezen of Japanners met mondmaskers zagen rondlopen in Gent? 
CORONA. Het meest beschreven, besproken en gelezen woord van de laatste maanden. Een ongekende stille meedogenloze sluipmoordenaar die rondwaart op onze aardkloot. Hij was er ineens maar blijft wel heel lang hangen en we zijn er nog niet van af, al suggereren vele mensen met hun gedragingen dat wel. En als de mensen er zelf geen aandacht aan besteden, niet oppassen, onvoorzichtig en onverantwoordelijk blijven zal dat ook niet gebeuren. Er zijn voorbeelden genoeg in andere landen. 

Dit verhaal moet persoonlijk zijn en wat mezelf betreft kan ik er goed mee om gaan met het thuisblijven en voorzichtig zijn. Niet alleen voor jezelf maar ook voor anderen doe je dat! Je begint er een bepaald ritme in te krijgen. Wel proberen in beweging te blijven zowel lichamelijk als geestelijk. Mijn vriendin en ik hebben het geluk dichtbij een bosrijk gebied te wonen in Sint Amandsberg. Maken om de dag een wandeling van zes kilometer. Één keer per week boodschappen doen ondanks de versoepelingen. Niet ergens binnen gaan zonder mondmasker. Vanwege mijn dubbel risico, leeftijd en een eerdere dubbele longontsteking kan ik me niet veroorloven onvoorzichtig te zijn. Voorlopig voor mij geen bijeenkomsten en samenkomsten en ook niet binnen gaan zitten in gezelschap. Gelukkig zijn de terrassen in Gent goed aangepast en daarom wagen wij erop om daar gezellig wat te drinken. Ik doe niet mee aan zelfbeklag omdat er veel mensen, de meeste mensen, het zwaarder hebben dan ik. Ik heb me voorgenomen me niet meer te ergeren maar er zijn genoeg dingen om je over te verwonderen. Aan de politiek kan je je niet meer ergeren. Eenvoudig weg omdat er geen beleid wordt gevoerd. Dat kan ook niet als je daarvoor de mensen niet hebt en over regeren van dit land moeten we het helemaal niet hebben. De politici willen schijnbaar het wereldrecord “geen regering” scherper stellen. Verkiezingen stellen dus niks voor. Waar ik me in Corona tijd ook over verwonder is dat men zich druk maakt over kinderen kampen en dat er nauwelijks aandacht wordt besteed aan de oudere mensen in woonzorgcentra. Het is dan logisch dat deze mensen zich opgesloten en buitengesloten voelen en dat is zeer onterecht en onrechtvaardig.
Ikzelf, als fervent voetbal liefhebber, heb het voetbal erg gemist. Het actieve Wandelvoetbal als lid van de Bareelsjotters mis ik erg. Het spelletje op zich maar ook de kameraadschap en het plezier er om heen. Hopelijk kunnen en mogen we in september weer een balletje trappen. Ik ben er klaar voor en heb er zin in. Zo, dit was in het kort mijn Corona verhaal . Door Ton die al 25 jaar gastvrijheid geniet in Belgenland en af en toe toch gewennings- en aanpassingsverschijnselen vertoont maar niet genoeg om te willen terug keren naar Kaaskoppenland, ook wel Nederland genoemd.

Lees minder

Nieuwsflits 12 juli

Eddy Het aantal deelnemers aan de verlopen activiteiten van juni en juli overtrof onze verwachtingen. Iedereen hield zich goed aan de Coronavoorwaarden en we zagen alleen maar tevreden gezichten. Bekijk maar eens de foto’s op onze website: www.okraoudebareel.be. Voor de activiteiten van de tweede helft van juli (zie ook de vorige Nieuwsflits) zijn al verschillende inschrijvingen. Ben je vergeten uw deelname te melden of over te schrijven, wees er vlug bij. Het bezoek met gids aan het Design Museum is volzet,  zonder gids kan wel.

Donderdag 16 juli: Fietsen
We verzamelen aan het parochiaal centrum om 14 uur. De tocht van ongeveer 30 km gaat via Destelbergen naar Laarne met een tussenstop aldaar. Inschrijven dient te gebeuren via persijn.geeraert@scarlet.be of mark.persijn@telenet.be of tel. 0494 323 771

Zondag 26 juli: Tentoonstelling “Kleureyck” in het Design Museum (mondmasker vereist)
Nog even het programma en de kosten op een rij:;
8 u 45: Coronaveilige start met een ontbijt in Resto Madonna (Poel 7 Gent).
Je betaalt 15 euro enkel voor het ontbijt (aantal niet beperkt en deelname niet verplicht, Corona vriendelijke omgeving en ook buiten plaats).
10 u: Museumbezoek. Je betaalt 6 euro enkel voor de gids (beperkt tot 15 personen). Momenteel volzet.
De dag zelf betaalt iedereen zelf zijn toegangsticket aan de inkom:
• Voor de inwoners van Gent is de toegang gratis
• Wie een “Uitpas“ van de stad Gent heeft, betaalt 6 euro
• Iemand van buiten Gent betaalt 10 euro
Een rondleiding met tweede gids gaat niet door. We overwegen om op latere datum het bezoek opnieuw te organiseren.
Voor het ontbijt kun je dus nog 15 euro betalen op onze bankrekening BE51 8906 3432 4962 . Als je voor meerdere personen betaalt, dan vragen wij je om alle namen te vermelden in de mededeling.

Dinsdag 28 juli: Ontdekkingen aan het waterfront rond Gent

• 13.45 uur stipt aan het station Gent Dampoort
• Wandeling van 8.5 km in de wijken rond de Dampoort en ontdekken van nieuwe verwezenlijkingen aan de dokken. Reeds 22 deelnemers.
• Wandeling van 4 km om de nieuwe verwezenlijkingen aan de dokken te verkennen – tragere wandelaars. Reeds 10 deelnemers.
• Een drink in https://visit.gent.be/nl/eten-drinken/hal-16-Dok Noord 4 b-info@dokbrewingcompagny.be
• Organisatie en begeleiding: Linda (linda.feys@outlook.be of 09 2278838 – inschrijven verplicht), Dirk, Bart en Lieve

Noteer reeds in uw agenda:
Maandag 10 augustus: Wandeling tussen Gent en Aalst
Vrijdag 28 augustus: Wandeling in Het Zwin

Op woensdag 23 augustus komt ons team terug samen. Er wordt nagegaan of er nog andere activiteiten kunnen opgenomen worden in augustus.
Er zal ook verder gewerkt worden aan het programma najaar 2020
Lees minder

Azalea-route, natuurwandeling Lochristi

6/7/2020, Martine

Verzameling aan de kerk van Lochristi, we starten in twee groepen: een groep van 9 km en een van 4 km.

Wij konden terug genieten in de natuur in aangenaam gezelschap en goed weer, een mooie wandeling onder de leiding van Bart met daarna een drink bij Picasso.


Klik op de foto voor het beeldverslag.

Nieuwsflits 29 juni

De eerste activiteiten in open lucht na de Corona-lockdown waren succesvol.  De deelnemers waren enthousiast en alles verliep volgens de door Okra opgelegde Corona-regels. Bekijk zeker de foto’s van een wandeling op in het album.
Op 23 juni kwam ons Okra team terug samen. Voor de maanden juli en augustus werden diverse activiteiten in open lucht voorgesteld. Deze zullen tijdens de vakantieperiode worden aangekondigd via Nieuwsflitsen. Ook werd het programma voor het najaar besproken en meerdere activiteiten opnieuw of aangepast weerhouden. Zonder nieuwe belemmeringen gaat het weekend van 18 – 20 september in Massembre terug door. In de komende weken sturen we een uitnodiging tot inschrijving.

Wandelen:

Maandag 6 juli: Wandeling Azalearoute te Lochristi.

  • 13 45 uur stipt aan de kerk Lochristi, afstand 9 km
  • Voor de minder geoefende wandelaar is de afstand gelimiteerd tot 4 km
  • Drink in de café Picasso
  • Organisatie en begeleiding: Linda (linda.feys@outlook.be  of 09 2278838 – inschrijven verplicht), Dirk, Bart en Lieve

Dinsdag 28 juli: Ontdekkingen aan het waterfront rond Gent

  • 13.45  uur stipt aan het station Gent Dampoort
  • Wandeling van 8.5 km in de wijken rond de Dampoort en ontdekken van nieuwe verwezenlijkingen aan de dokken
  • Wandeling van 4 km om de nieuwe verwezenlijkingen aan de dokken te verkennen – tragere wandelaars
  • Een drink in https://visit.gent.be/nl/eten-drinken /hal-16-Dok Noord 4 b- info@dokbrewingcompagny.be
  • Organisatie en begeleiding: Linda (linda.feys@outlook.be  of 09 2278838 – inschrijven verplicht), Dirk, Bart en  Lieve

Nordic Walking

  • Tweede initiatie maandag 6 juli met telkens start om 9.30 uur stipt in de Koestraat aan de parking van het Sportcentrum Destelbergen.
  • Dit gebeurt in samenwerking met Okra Beervelde.
  •  Er zijn poles (stokken) beschikbaar voor wie er géén heeft. Ook hier is op voorhand melden bij Jacques verplicht (jacques.braeckman@hotmail.com of 0487 204 038).

Fietsen

We starten op 16 juli:  Richting Laarne en Beervelde

Eindelijk! Volgens de nieuwe Corona-bepalingen mogen enkele sportactiviteiten in openlucht starten, maar enkel onder strikte voorwaarden. Okra geeft zijn fiat aan de trefpunten, maar de deelnemers zullen zich wat moeten aanpassen.
Elke fietser neemt zelf handgel mee. Handen wassen en voldoende afstand houden blijft belangrijk. De begeleiders zullen je aanspreken als de regels niet gerespecteerd worden.
De groep is beperkt tot maximum 20 personen. Aan de start zullen de begeleiders afspreken hoe de groep eventueel zal opgesplitst worden, naargelang het aantal
deelnemers. Er wordt gezocht naar een geschikte plaats om een sanitaire stop in te lassen.
Voel je je niet 100% of heb je een huisgenoot die symptomen heeft die op COVID19 kunnen wijzen, blijf dan zeker thuis!
De nieuwe start zal voor velen een verademing zijn.

Een sportieve start toegewenst!     Marcel en Mark

********************

Cambio

Beste Buurtgroep,
Graag maak ik jullie attent op het volgende: sinds kort staat er op de oprit van de Westveldstraat nummer 3 een wagen van Cambio. Deze wagen kan door Cambio-leden worden ontleend. Het betreft een proefproject van 6 maanden. Indien de wagen in deze periode voldoende wordt gebruikt, komt er een definitieve standplaats in het Westveld.

Voor zij die Cambio niet kennen. Cambio is  een autodeel- of carsharing-organisatie en is actief in diverse steden verspreid over het hele land. Cambio heeft een eigen wagenpark en beschikt over standplaatsen in verschillende steden. Leden reserveren een wagen op het gewenste moment en betalen een vaste kost per kilometer en per uur. Wil je meer weten: https://www.cambio.be/nl-vla

Bij deze de warme oproep om dit nieuws aan buurtbewoners en mogelijks geïnteresseerden te delen.

Alvast bedankt,

Warme groeten,

Wim – VZW Stappen

********************

Ons lid Dirk van Troos kroop de voorbije maanden in zijn pen en
reflecteerde over deze vreemde periode en wat die met een mens deed. We delen een
hoopvol stukje uit wat hij ons stuurde.

Destelbergen, 15 Juni 2020.

Bijna 3 maand in corona-modus…sinds 16 maart

 Ondertussen 3 maand na een maatschappelijke lock-down!

De Corona-pandemie heeft naast heel wat minder prettige gebeurtenissen gezorgd voor extra ruimte in tijd, wat ons een vreemd gevoel geeft.

Tijd om na te denken, om ons leven een beetje op orde te schikken:

  • Nadenken over onze manier van leven:
    • Over onze zelf gecreëerde wijze van leven
    • Over de snelheid van leven
    • Over het beheersen van ons leven
    • Over het zelf beslissen wat we met ons leven willen doen
    • Over zingeving
    • Over de waarden die we hanteren
    • Over de juistheid van die waarden
    • Over de planning van ons leven
    • Over gelukkig zijn
    • Over onze veerkracht, weerbaarheid en het niet bang zijn voor tegenslagen
    • Over de tijd en het beschermen van gelukstijd

 Tijd om nieuwe dingen uit te proberen of orde op zaken te stellen, ruimte creëren in ons nest, ontspullen, ons bevrijden van overtollige ballast. Het ontdoen van rommel in onze woning heeft ook een spirituele betekenis. Je bevrijden van wat je niet meer nodig hebt in je leven.

 We kregen eindelijk eens tijd om de tijd en ons leven bij te sturen waar nodig…

We werden en worden ook geconfronteerd met het gevoel van dingen te missen.

Wat ons dan terug de kans geeft om respect te tonen voor de kleine dingen des levens, de essentiële dingen van het leven, de wereld, de natuur om ons heen.

En dit allemaal gezien vanuit een oneindig galactisch perspectief!

Corona heeft ons tot het besef doen komen dat de mens de plaats van God niet kan innemen, wat die God voor ieder van ons ook mag betekenen.

Onze gevoelens worden opnieuw aangesproken, geprikkeld.

De gezinsbanden worden versterkt of dienen herzien te worden.

Net zoals onze contacten met vrienden en mensen om ons heen.

Sommige vertrouwde situaties zullen we vanaf nu moeten loslaten om nieuwe wegen in te slaan, om ons te herbronnen.

 Maar de zon blijft nog steeds schijnen…

Dirk

********************

Ons teamleden zijn terug enthousiast in de weer. Ze hebben de uitdaging opgepakt en gaan er voor. Ze verwachten jullie zeker tijdens de vakantieperiode. Reserveer alvast ook de volgende data: zondag 26 juli ontbijt en tentoonstelling Kleureyck in het Design Museum en vrijdag 28 augustus wandeling in Het Zwin. Meer informatie volgt.

Met warme groeten en hou jullie op veilige afstand.
Team Okra Oude Bareel.

Lees minder

Wandelen na Corona lockdown

19/6/2020, Hilde
Eerste Post-Corona wandeling
Eindelijk!  We waren met 24 voor onze eerste post-Corona wandeling.   Er waren vele blije gezichten na deze lange periode van afzondering.  We hadden er best allemaal wel zin in, een mooie wandeling door de Oude Bareel.
Verzameling geblazen voor de Kring  Oude Bareel om 14:00 u.  Bert heet ons allemaal welkom en geeft ons allemaal een welkomsgeschenk: voor iedereen een grote lekstok om onderweg niet te veel te moeten “SPEKELEN”. Daarna komen Bart, Linda en Anita aan de beurt die een beetje achtergrondinformatie geven over de wandeling. Bart legt uit waar de naam “Oude Bareel” vandaan komt.
We verdelen ons in 2 groepen van 12 personen en: off we go!!!
Het is schitterend mooi weer.  We lopen allemaal in een lange rij achter elkaar op de kleine wegeltjes of proberen dan toch van zoveel mogelijk afstand te houden.   Iedereen is verwonderd over de vele kleine veldwegeltjes die de Oude Bareel kent en al die kleine verrassingen maken dit tot een zeer leuke wandeling.  Na ongeveer 8 km kriskras de omgeving goed verkend te hebben komen we terug aan bij de Kring en verbruiken allemaal, volgens coronavoorschriften, een zeer welgekomen frisdrank.
Het heeft ons zeker allemaal deugd gedaan en hierbij dank aan al de organisatoren.  En nu op naar de volgende wandeling.
Klik op de foto voor het beeldverslag door Martine en Bert, je vindt er ook een plannetje om zelf de wandeling te maken.

Corona impressie

Langzaam uit de lockdown, fotoverslag door Martine in het fotoalbum. Klik op de foto.